Cele 5 zile perfecte ale mele

View of the valley

 

Valea Rauris are 30 km lungime și 5 văi laterale, fiecare cu propria sa caracteristică:

Hüttwinkltal: această vale este cunoscută datorită istoriei mineritului de aur și datorită Kolm Saigurn, care este situat la poalele Hoher Sonnblick (3.106 m).

Seidlwinkl “Valea Pelerinilor”: casa Tauern veche de 500 de ani. În fiecare an pelerinajul Glockner (prin Hochtoron, peste Groβglockner Hochalpenstraβ până la Heiligenblut) trece prin Seidlwinkltal.

Krumtal sau „Valea vulturilor”: În 1986 această vale a fost aleasă pentru repopularea zăganului (vulturului bărbos). De atunci putem admira în aceste locuri nu doar zăganul, ci și vulturul pleșuv sur, vulturul pleșuv european, acvila de munte și numeroase specii de animale sălbatice în habitatul lor natura

Forsterbachtal și Gaisbachtal

„Valea izvoarelor”: datorită acestui proiect din 300 de izvoare naturale au pus 60 la dispoziţia vizitatorilor, demonstrând astfel comorile văii Rauris. Obiective: izvorul străvechi din Bodenhaus (cabana Boden), cascadele din Kolm Saigurn şi Krimml, informaţii despre traseele de apă la Seidlwinkltal, loc de joacă în Summererpark.

 

Ziua 1: Spălarea aurului – Mlaștina din Rauris – Cascade

Valea Rauris este numită după legende, “valea de aur a Alpilor”. Până în prezent, ne putem încerca norocul în 3 puncte de spălare a aurului. Să începem ziua noastră lângă Bodenhaus, unde putem trăi această tradiție veche de secole, în pârâu, în cizme de cauciuc și cu farfuriile de spălat aur. Pentru copii, terenul de joacă este ideal.

Four people enjoying gold washing

Dacă am colectat suficientă cantitate de aur și minerale, lăsați-le în mașină și continuați călătoria pe drumul panoramic Kolm Saigurn, unde vom ajunge la următorul loc de vizitare a obiectivelor turistice: mlaștinile din Rauris.

Cu peste 80 de mlaștini întunecate, moliduri, mușchi și poieni romantice, pădurea veche Rauris este o zonă neatinsă, o adevărată comoară naturală în Kolm Saigurn, la capătul văii.

Little lake beside a forest

Continuăm la Naturfreundehaus, care are o înălțime de 1598 de metri. De aici puteți vedea munții din jur, înalți de 3000 metri. Valea Rauris, cascadele minunate și observatorul meteorologic de la 3106 de metri înălțime, Sonnblickbasis, sunt, de asemenea, demne de remarcat.

View of the snowy mountains

Dacă sunteți excursioniști experimentați, alpiniști, merită să vizați o cabană, sau chiar un vârf de munte.

 

Ziua 2: Großglockner – Heiligenblut – Ferleiten

Astăzi călătorim ne urcăm în mașină și vizăm cel mai înalt vârf al Austriei, drumul panoramic de 48 de kilometri spre Großglockner, cu 36 de curbe.

Trecerea prin creasta Alpilor este o experiență de durată pentru întreaga familie. Pășunile alpine, stâncile și tărâmul înzăpezit ajung la lumină de-a lungul drumului, cu alte cuvinte Parcul Național Hohe Tauern.

View of the road from the mountain top

Edelweiss-Spitze este la 2571 de metri și cel mai înalt punct de observare a drumului panoramic, cu o vedere la peste 30 de vârfuri montane.

Panoramic view of the snowy mountains

Drumul își ajunge culmea la Hochtor, unde traversăm serpentinele la o înălțime de 2504 de metri.

În cele din urmă, ajungem la punctul de observare Franz Joseph, unde putem admira cel mai înalt munte al Austriei, Großglocknerul de 3798 de metri și Ghețarul Pasterze la poalele acestuia. Merită să fim cu ochii deschiși, deoarece dealul este un loc de adunare popular pentru marmote. De aici niște scări duc jos la ghețar.

View of the valley down bellow

Privind prin telescoapele stației de observare Swarovski, norocoșii pot zări caprele care stau cocoțate pe stâncă.

Close-up of three marmots

De asemenea merită să vizitați satul Heiligenblut, care este o bijuterie înconjurată de dealuri.

Small village in the middle of the valley

Ca și finalizare a traseului nostru, vizitați parcul de animale sălbatice și aventură, unde puteți vedea mai mult de 200 de specii diferite și aproape 40 de tipuri de jocuri de agrement.

Small park with snowy mountains in the background

Ziua 3: Telecabine – Lacuri montane – Culmea Schwarzwand – Zborul păsărilor – Traseul natural Tilly – Aquapark

Hochalmbahn (liftul Hochalm) din Rauris vă va duce la Hochalm la aproximativ 1800 de metri în câteva minute. Hochalmbahnen din Rauris este una dintre cele mai frumoase cabane montane din Austria și oferă o experiență alpină unică: trasee forestiere, păsări.

Water ponds with mountains in the background

Telecabina este ușor accesibil de la hotel, în doar câteva minute de mers pe jos. Cumpărăm bilet și după 15 minute de mers cu telecabina, vom avea o vedere minunată: panoramă alpină, lacuri montane, munți imenși și în condiții ideale de vreme, chiar până și Grossglockner!
Din vârf se pot accesa patru munți: Schwarzwand (2194 m), Reißrachkopf (2210 m), Hirschkopf (2252 m) și Baukogel (2224 m).
Urmând pista marcată cu numărul 116, țintim vârful Schwarzwand la 2194 de metri înălțime. Drumul este de aproximativ 1,5 ore, dar merită, vederea vorbește de la sine:

People climbing the mountain to get to the cross

La telecabină se organizează de două ori pe zi (11:30 și 14:00), zbor de păsări. În timpul spectacolului interesant, putem afla despre viața păsărilor din vale. Vulturul, șoimii și bufnițele zboară direct peste capul nostru și ne putem bucura de ele în timp ce survolează valea. În cadrul acestui program putem vedea regele aerului, vulturul. Aceasta este cea mai mare specie de păsări din vale.

Group of people near a cabin watching an eagle tamer

Înainte de a merge în jos, ne putem relaxa lângă un lac de munte, unde ne putem pune picioarele în apa cristalină. După aceea, mergeți pe traseele Tilly marcate corespunzător, pentru a descoperi animalele și plantele din vale.

Family hiking through a forest stopping by a stream

Dacă sunteți destul de obosit, vă urcați la stația Heimalm, unde vă veți odihni în vale, pe terenul de joacă din Parcul Summerer, relaxându-vă cu o băutură răcoroasă și o înghețată, după o zi lungă.

 

Ziua 4: Taxenbach: Kitzlochklamm – Rafting – Vizitarea orașului Zell am See

Kitzlochklamm este cu siguranță una dintre cele mai frumoase și mai spectaculoase zone ale regiunii alpine. Este un fenomen natural unic în care drumeția este o experiență specială pentru întreaga familie.

În timpul călătoriei, sunetul pădurii și stropii de apă ajută la relaxare, o excursie plăcută de vară este garantată vizitatorilor. Întregul traseu durează aproximativ două ore, copiii, precum și cei în vârstă îl pot străbate.

People going up wooden stairs on the side of a mountain

După chei, ne așteaptă o adevărată bomba de adrenalină: mergem la rafting!

Există două centre de rafting în Taxenbach. Programul de după-amiază începe la ora 13:00 și durează 3-4 ore. Echipamente: primim haine, căști și veste, așa că nu trebuie decât să aducem costume de baie și prosoape.

Este o experiență pentru întreaga familie: canotaj ușor, balansare pe apa care curge lent, fluctuații de valuri și vortex-uri de apă mici și mari.

După aventurile în apă, suntem așteptați înapoi în centrul de rafting cu o mică gustare, și avem posibilitatea de a cumpăra pozele făcute cu noi.

Group of people rafting down a river

Înainte de a vă întoarce la hotel, merită să faceți un ocol spre Zell am See. Ca relaxare puteți face o plimbare în fermecătorul oraș, între clădirile vechi de 1300 de ani sau vă puteți bucura de panorama lacului și a munților acoperite cu zăpadă.

La sfârșitul zilei, vom putea reveni la hotelul cu noi experiențe.

Zell am See lake

Ziua 5: Valea vulturilor și a pelerinilor

În Krumltal (cunoscut și sub numele de „Valea vulturilor“) repopularea vulturilor bărboși a început în anul 1986. În ziua de azi putem observa un număr mare de animale sălbatice în habitatul lor natural. Pornirea grea nu trebuie să ne descurajeze, traseul este ușor, iar vizitarea cascadelor uriașe de la capătul văii este o recompensă în sine. Călătoria dus, întors durează 3 ore.

Eagle spreading its wings

Ne îndreptăm spre Wörth, valea pelerinilor. Numele “Seidlwinkltal” este datorat pelerinajului anual ce trece prin Glockner, Hochtor, Heiligenblut. Hanul “Weixen” din vale așteaptă oaspeții de la ora 11:30. Aici puteți gusta păstrăvul prăjit și se merită să gustați berea de casă și înghețata.

Desigur, drumul nostru și aici este însoțit de vaci și cascade.

Facem drumeții atât cât dorim, iar cabanele din drum ne oferă posibilitatea de a ne odihni. Sfârșitul văii este Rauriser Tauernhaus, care funcționează din anul 1491 la 1526 metri deasupra nivelului mării.

Stream flowing down the mountain

Revenind la hotel, ne așteaptă sauna finlandeză de 90 de grade, piscina și cina pe terasa panoramică.

View outside the panoramic terrace of Hotel Sonnhof

 

Servicii disponibile în hotel

Saună finlandeză – pentru detoxifiere

Piscină – pentru relaxare, energizare

Solar – pentru piele frumoasă

Ciubăr pe terasa panoramică

Squash – pentru deconectare

Alte programe pe timp de vreme bună

Lichtensteinklamm, cheie în St. Johann – 30 km

Sigmund-Thun-Klamm, cheie în Kaprun – 30 km

Weißsee, ghețar și lac în Uttendorf – 40 km

Hochgebirgstauseen, rezervor în Kaprun – 35 km

Datul cu bobul în Kaprun sau Abtenau – 30 km/ 75 km

Regiunea lacurilor din Salzkammergut – 100 km

Alpendorf, sat pentru copii, loc de joacă în vârf de munte, St Johann – 30 km

Bad Gastein, pod suspendat, baie termală – 40 km

Berchtesgaden, Cuibul Vulturului – 90 km

Königsee, plimbare cu vaporul – 90 km

Programe pe timp de vreme rea

Salzwelten/Mină de sare (Hallein) – 75 km

Eisriesenwelt/Peștera de gheață (Werfen) – 40 km

Nationalpark Museum Wörth – 5 km

Talmuseum (Muzeul văii) Rauris – 300 m

Nationalparkwelten/Muzeul Parcului Național (Mittersill) – 50 km

Vötter’s Oldtimer Museum (Kaprun) – 30 km

Krimmler Wasserfälle/Cascadă (Krimml) – 75 km

Burg Hochenwerfen/Cetate (Werfen) – 40 km

Băi termale:

Tauern Spa (Kaprun) – 30 km

Felsentherme (Bad Gastein) – 40 km

Alpentherme (Bad Hofgastein) – 30 km

Vizitarea orașelor:

Zell am See – 20 km

Kaprun – 30 km

Salzburg – 80 km

Innsbruck – 170 km