Călătoriile pot fi memorabile când sunt pline de emoții, de răsturnări de situație și de experiențe noi. Cu toate acestea, este posibil să avem parte și de surprize neplăcute, așa că nu este o idee rea să ne pregătim cu câteva lucruri înainte de a porni.
-
Fii informat
Deși bucuria descoperirii spontane îți face inima să bată mai tare și nu există nimic mai palpitant decât să te pierzi puțin în necunoscut, este mai bine să te informezi măcar în mare despre locul în care mergi. Blogurile de călătorie te pot ajuta foarte mult, unde poți citi despre experiențele personale ale altora, dar și unitățile turistice locale pot oferi informații utile despre destinația ta.
Un alt pas important în planificarea unei călătorii în condiții de siguranță este să-ți notezi întotdeauna numerele de urgență valabile în țara respectivă, precum și te informezi asupra detaliilor de contact ale consulatului local.
-
Atenție la escroci și hoți
În multe cazuri, infractorii profită de faptul că au de-a face cu un turist, așa că ai grijă să nu-ți fie distrasă atenția în timpul călătoriei. Pentru a preveni furtul, păstrează-ți întotdeauna obiectele de valoare într-un loc sigur, iar dacă scoți o hartă sau un aparat foto într-un loc public deschis, îți recomandăm să faci acest lucru în mod discret. Accesoriile turistice atrag hoții.
Există deja mai multe site-uri de internet care enumeră înșelătoriile practicate în diferite țări, așa că merită să analizezi și acest aspect înainte de a porni.
Cunoașterea persoanelor noi este adesea unul dintre punctele culminante ale călătoriei, dar chiar și în acest caz, este mai bine să fii precaut. În primul rând, nu divulga informații personale confidențiale persoanelor pe care abia le-ai cunoscut.
-
Fă-ți copii după documentele pesonale
Niciodată nu știi când vei avea nevoie de o copie a vreunui document de-al tău. De aceea, a bine să te pregătești înainte de plecare cu copii după pașaport, carte de identitate, permis de conducere sau orice alt document pe care-l consideri important. Pentru siguranță, e bine să ai atât copii tipărite, cât și în format electronic.
-
Învață să ceri ajutor în limba țării pe care o vizitezi
Cu cât înțelegem mai bine limba țării în care călătorim, cu atât este mai sigur că nu vom avea parte de surprize neplăcute. Cu toate acestea, dacă învățăm măcar cuvântul AJUTOR, acesta ne poate fi util în orice situație. De-a lungul anilor s-au inventat mai multe aplicații, dar cel mai sigur este să păstrezi un ghid de călătorie de buzunar sau un dicționar cu câteva fraze și propoziții de bază în limba țării.
-
Spune-le persoanelor de încredere unde vei călători
Înainte de a pleca, împărtășește-i unui prieten sau unui membru de familie itinerariul tău. Astfel, în caz că se întâmplă ceva, ei vor ști cam pe unde te afli. O altă opțiune ar fi să-ți partajezi locația prin GPS unei persoane de încredere, astfel încât, în caz de nevoie, să-ți poată urmări coordonatele telefonului.
This post was written by admin