Ei bine, nu voi povesti aici despre vreun curs profesional de fotografie, vreau doar să enumăr câteva sfaturi despre motivul pentru care merită să iei cu tine aparatul foto în Alpii austrieci.

Există o vorbă printre fotografi, care spune că mereu ai un subiect bun în fața ta, trebuie doar să-l observi. De acolo, totul se reduce la tehnică. În ceea ce privește bogăția de materiale de fotografiat aflate pe pământ, cred că putem afirma fără teamă că Austria și Alpii austrieci sunt imbatabile la acest capitol. Aproape că nu poți face doi pași fără să se trezească în tine instinctul că vrei să surprinzi într-o fotografie ceea ce se desfășoară în fața ochilor tăi.

În primul rând, aici găsești cea mai accesibilă splendoare a Alpilor, care este fără egal în toată Europa. Drumul spre Grossglockner te duce practic prin inima Alpilor din Carintia și nu ai nevoie nici măcar de un rucsac pentru a surprinde ”cele mai înalte experiențe” ale vieții tale printre vârfurile ce trec de 3 000 de metri altitudine. Iar la capătul drumului ți se înalță cel mai înalt vârf al Alpilor de Sud. Poți fotografia toate astea chiar și în timp ce te plimbi pe ghețar, sorbind un ceai fierbinte.

Întregul Parc Național Hohe Tauern este plin de minuni naturale, care sunt inegalabile în toată Europa și unele chiar în lume. Parcul își așteaptă vizitatorii cu peste 3000 de lacuri, 26 de cascade, 342 de ghețari și 266 de vârfuri mai înalte de 3000 de metri!

Dintre toate atracțiile Parcului, Cascada Krimml este poate cel mai spectaculos obiectiv de fotografiat, deoarece nu doar înălțimea și frumusețea ei sunt unice, dar și refugiile panoramice amplasate pe poteca ce duce la aceasta îți oferă șansa de a te bucura de niște imagini inedite cu care te poți lăuda prietenilor.

Pădurea-turbărie este de asemenea parte a Parcului Național care atrage fotografi din întreaga lume, cu fauna sa unică și sute de bălți mici, creând o atmosferă pe care nu o poți întâlni decât în filmele Fantasy.

Însă nu doar atracțiile naturale sunt cele care atrag lentila aparatului, ci și fauna variată. Sute de marmote alpine pot fi observate și fotografiate în împrejurimile lacurilor de granit și a versanților de pajiști alpine. Zăganul este de asemenea o raritate pe care nu o întâlneți des. Această pasăre de pradă uriașă poate fi observată în mediul său natural în Valea Vulturilor. Totodată, caprele alpine și caprele negre sunt specii comune în această parte a Alpilor, astfel încât sigur vei reuși să le prinzi în poză.

Dacă tot am ajuns în Valea Vulturilor, să nu uităm de locurile de căutare a arului aluvionar, unde fotografii de aventură au șansa de a fotografia ceva inedit. Spălarea aurului sau căutarea aurului aluvionar este o tradiție de sute de ani, care se păstrează în aceste peisaje ale Alpilor austrieci, iar fotografiatul acesteia este o adevărată comoară.

După ce ai reușit să-ți descarci acumulatorii aparatului foto, dar și tu ai ajuns cu energia la zero, în urma lungilor drumeții de explorare, ești binevenit să-ți petreci noaptea într-una din unitățile de cazare prietenoase unde se vorbește limba ta. Hotel Sonnhof Rauris te așteaptă în inima Parcului Național Hohe Tauern, unde te servim în limba engleză, germană sau maghiară și-ți oferim cel mai confortabil răsfăț posibil.

This post was written by admin

Lasă un răspuns